Winkels

Op twee plaatsen kunt u losse producten kopen:

Dolzon

Van der Pekplein 15HS

Amsterdam Noord

Deze winkel is open van 7 tot 19 uur.

Dinsdag gesloten. Zondag van 9 tot 13 uur.

06-10839802

Willem Rienks

Dorshorst 1

Harfsen

Open op afspraak.

06-41558041

Horeca

Buitengewone Varkens wordt ook gevonden door de Horeca. Met name in Amsterdam worden onze producten ruim gebruikt door koks die bewust bezig zijn met de afkomst van hun producten. Ze waarderen de pure smaak van ons vlees en het eerlijke verhaal achter onze manier van varkenshouden. Hieronder een selectie uit de locaties waar u terecht kunt voor heerlijk bereide producten van Buitengewone Varkens.

www.vorkenmes.nl

www.dezwijger.nl

www.restaurantstroop.nl

www.blijburg.nl

www.desoepboer.nl

www.studiobuik.nl

www.dekrat.nl

www.lokaalspaanders.nl

blijburg10

Recepten

Onze crowdfunders sturen ons regelmatige lekkere recepten met varkensvlees. Hieronder vindt u een aantal recepten die makkelijk te bereiden zijn met onze vleespakketten.

    • 1 buitengewone varkensrack (ca 1 kilo)
    • 2 el. olijfolie
    • Snufje zout
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/5 kop verse basilicum
    • 1/5 kop gehakte verse tijm
    • 1/5 kop gehakte verse peterselie
    • 1/2 eetlepel peper uit de molen
    • 1/4 theelepel peper
    Varkensrack uit de oven

    Maak in het buitengewone rack inkepingen met een puntig mesje en top hier de knoflook in. Smeer hierna het rack in met olijfolie en bestrooi het met zout. Hierna maak je een kruidenkorst door middel van het basilicum, tijm, peterselie en peper tegen het rack aan te duwen. Verwarm de oven voor op 185 graden. Het rack heeft ongeveer 80 minuten nodig om een kern temperatuur te bereiken van ca. 65 graden. Lekker hierbij zijn gepofte aardappelen die tegelijk mee kunnen in de oven en een frisse salade.

    Tip: Dit gerecht kan ook heerlijk op de BBQ. Plaats de rack dan indirect op de barbecue en bescherm het bot door middel van aluminium folie. Verder kun je een lekbak onder neerleggen voor het vet.

    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 2 speculaaskoekjes
    • peper
    • 50 g boter
    • 350 gram buitengewoon varkensgehakt
    • 1 el tomatenpuree
    • 2 el hacheekruiden
    • 1 scheut rode wijn of ½ groentebouillonblokje
    • 4 appels (voorkeur jonagold)
    • Geraspte kaas
    Gevulde gehaktappels voor 4 personen

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, halveer ze en hol vervolgens de appels uit. Snipper vervolgens de ui en hak de knoflook fijn. Maak het buitengewone varkensgehakt met wat boter rul in de koekenpan en breng desgewenst op smaak met wat peper. Voeg hierbij knoflook en ui toe. Voeg bij dit mengsel een goede eetlepel tomatenpuree en hachee kruiden toe. Verkruimel 2 speculaaskoekjes en meng dit samen met een scheut wijn of een half groente bouillonblokje bij het gehakt. Wanneer het vocht wat is ingedampt, kunnen de appels worden gevuld. Zet ze vervolgens in een ovenschaal. Bestrooi de appels met geraspte kaas en bak ze gaar in ca. 20 minuten.

    Tip: snijd een klein plakje van de onderkant van de appel af zodat het beter blijft staan.

    Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree of een salade.

    • 1 kilo buitengewone buikspek
    • 0,5 l appelsap/cider of je favoriete bier
    • Bruine suiker
    • 2 el. olijfolie
    • 0,5 halve ui
    • 2 grote wortels
    • Halve bos Selderij
    • Zout peper en knoflook (of je favoriete kruidenmengsel)
    BBQ recept buikspek

    Snij alle groenten en leg dit in een braadslede. De groenten zorgen ervoor dat het buitengewone buikspek niet op de bodem van de braadslede komt en zorgen voor extra smaak. Maak met een scherp mesinkepingen van ongeveer 1 centimeter horizontaal en verticaal in het buikspek. Bestrooi het buikspek met peper zout en knoflook of je favoriete kruidenmengsel. Masseer met 2 el. olijfolie de kruiden goed in de inkepingen zodat het vlees de smaak optimaal opneemt. De olijfolie zorgt voor een krokant korstje. Strooi vervolgens 5 el. bruine suiker bovenop de groenten in de braadslee. Plaats hier bovenop het buikspek. Plaats het buikspek op de BBQ en stook de grill aan tot een temperatuur van 250 graden. Bak het buikspek 20 a 25 minuten. Verlaag na 20 a 25 minuten de temperatuur naar ongeveer 150-160 graden. Houd deze temperatuur aan voor nog 3 uur. Wanneer het buikspek klaar is, laat het vlees nog rusten voor 20 a 30 minuten.

    • ½ citroen
    • 4 el Ketjap Manis
    • 1tl basterdsuiker
    • 1 ui
    • Scheutje honing
    • 4 buitengewone rib- of schouderkarbonades
    Gemarineerde karbonades

    Maak een marinade van de ketjap, basterdsuiker, honing en citroensap. Snipper de ui fijn en meng dit door de marinade. Wentel de buitengewone karbonades door de dressing en laat dit minstens 30 minuten trekken. Zorg dat al het vlees bedekt is met de marinade en wentel het zo nu en dan om. Verhit een gril- of koekenpan en bak de karbonades in ongeveer 8 minuten op half vuur bruin en gaar. Het resultaat, heerlijke ribkarbonades met een gekarameliseerde marinade van ui, honing en suiker. Combinatie: heerlijk bij oosterse gerechten als sperziebonen en taugé.

    • 1 buitengewone procureur van ongeveer 1 kilo
    • 150 ml kippenbouillon
    • 75 ml wijnazijn
    • 2 theelepels (gerookt) paprikapoeder
    • 2 uien, in grove stukken gesneden
    • 4 tenen knoflook, grof gehakt
    • 200 ml barbecuesaus of chilisaus
    • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel mosterd
    • 2 theelepels gedroogde tijm
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel cayennepeper, meer of minder naar smaak
    • 2 theelepels zout, meer of minder naar smaak
    Pulled pork procureur

    Neem een grote, stevige pan met deksel (het liefst een gietijzeren variant die in de oven mag). Verwarm je oven voor op 100 graden, afhankelijk van de sterkte van je oven. Vul de pan met de olijfolie en de rest van de ingrediënten, meng en zet hem in de voorverwarmde oven. Neem na twee uur een kijkje en zet voorzichtig de pan op het fornuis. Haal de deksel van de pan en voeg wanneer er veel vocht verdampt is een scheut water toe. Herhaal dit nog twee keer. Na vijf tot zes uur is het vlees als het goed is zacht genoeg en kun je het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar trekken. Lukt het nog niet zo goed? Zet de pan dan nog even terug in de oven totdat het vlees wel zacht genoeg is. Trek met twee vorken het vlees in een aparte schaal of pan uit elkaar en meng vervolgens met het overgebleven vocht. Serveer op een broodje met zelfgemaakte coleslaw en geniet!

    • 1 grote ui in stukken
    • 2 teentjes knoflook in reepjes
    • 4 peperkorrels
    • 2 tot 4 buitengewone hips
    • 3 laurierblaadjes verscheurd
    • 4 geplette jeneverbessen
    • 1/2 theelepeltje komijnzaadjes
    • Zout
    • Gemalen zwarte peper
    Eisbein: Duitse specialiteit met hips

    Het typische Duitse recept “Eisbein” komt oorspronkelijk uit Berlijn. Na loop van jaren zijn hier meerdere variaties op gekomen. Onze variatie is de ongepekelde variant die na het koken ook in de oven gaat voor een knapperige bite.

    Als eerste gaar je de hips in een pan met water op een zacht vuurtje, waaraan de bovenstaande ingrediënten zijn toegevoegd. Het is belangrijk dat de hips helemaal onder water staat. Na ongeveer 2 uur is de varkenships gaar. Haal het uit de bouillon en dep het droog. Vervolgens bak je de poot in de voorverwarmde oven op 180graden gedurende circa 3 kwartier mooi rondom bruin. Zorg er wel voor dat het zwoerd (vel) niet al te hard wordt, dat komt de smaak niet ten goede.

    Als traditioneel Duits gerecht serveer je het met aardappelen, zuurkool en mosterd. Rode kool is een goede vervanging voor de zuurkool.

    • Voorgekookte aardappels
    • 2 grote buitengewone schnitzels
    • 1 ui
    • 50 gram champignons
    • 1 theelepel suiker
    • Whisky(optioneel)
    • Runderbouillon
    • Tomatenpuree
    • Zout
    • Peper
    • 2 eetlepels room
    • Peterselie
    Schnitzel met jagersaus

    Snijd de voorgekookte aardappels en bak deze mooi bruin met wat boter. Maak de aardappels af met wat paprikapoeder. Bak de gesneden ui met een schepje suiker mooi glazig en voeg de champignons vervolgens toe. Flambeer het champignon en ui mengsel met whisky(optioneel), voeg nu wat runderbouillon toe samen met de tomatenpuree, 2 eetlepels room, peterselie, zout en peper en naar wens in laten koken. Bak tijdens het inkoken de schnitzels. Snijd de schnitzels in mooie plakken en schep hierboven de saus. Eet smakelijk!

    • 4 buitengewone speklapjes
    • 3 tenen knoflook
    • 0,5-1 rode peper
    • 3 el gembersiroop
    • 4 el ketjap manis
    • 2 tl donkerbruine basterdsuiker
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 citroen
    • 3 bosuitjes
    • 50 g mini frites (naturel chips)
    Indische speklapjes

    Verwarm de oven voor op 175 graden. Halveer de speklappen in de breedte. Snijd de knoflook fijn. Snijd de peper fijn in halve ringetjes.

    Maak de marinade door de gembersiroop met de ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper samen te mengen in een kom. Schep de speklappen erdoor. Snijd de citroen in 6 parten. Doe de speklappen met de marinade in de braadslee of ovenschaal. Voeg de helft van de partjes citroen toe en zet ca. 35 min. in de oven. Schep na 20 min. om.

    Snijd de bosui in ringetjes. Serveer het vlees met de rest van de citroenpartjes en bestrooi met de minifrites en bosui.

    • 2 buitengewone hamlappen
    • Peper
    • Zout
    • 0,5 liter kippenbouillon (1 blokje)
    • Knoflookpoeder
    • 1,5 grote uien
    • 0,5 paprika
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel boter
    Gestoofde hamlappen

    Strooi zout, peper en knoflookpoeder over de hamlappen. Snijd de uien en paprika’s in ringen en reepjes. Met olijfolie en boter in de pan, braad je de hamlappen aan beide zijden lichtbruin. Voeg 250 ml bouillon toe en laat vervolgens met een deksel op de pan het vlees voor 1 minuut braden op hoog vuur. Keer de hamlappen om en schraap met een houten lepel het aangekoekte vlees van de pan. Dit zorgt voor extra smaak. Wanneer de bouillon kookt, mag er 150 ml bouillon erbij. Laat het vlees nogmaals voor 15 minuten sudderen. Voeg hierna de uien en paprika bij het vlees. Laat het vlees nog 15 minuten sudderen en keer het nogmaals om als dat nodig is. Doe nu de uien en paprika bij het vlees. Voeg nu de rest van de bouillon toe en zoveel extra water zodat er ongeveer 2,5 cm water in de pan staat. Laat het vlees verder koken totdat de uien zacht en bruin geworden zijn. Laat nu het braadvocht in de pan inkoken. Let hier goed op zodat het niet aanbrandt. Wanneer het ingekookt is, schraap je wederom de restjes van de pan en voeg je 125 ml water toe. Laat dit sudderen en je vlees is klaar.