Winkels
Op drie plaatsen kunt u losse producten kopen:
(H)eerlijke Varkens
Grensweg 19
Denekamp
Open op afspraak:
06-48073259
Klein Graffel
Vordenseweg 1
Warnsveld
Vrijdag 16.00 – 18.00 uur en zaterdag 10.00 – 12.00 uur
06-83569059
Noord Oogst
Meteorenweg 272
Amsterdam
Open op afspraak en 1e zaterdag v.d. maand 11 tot 13 uur.
06-23981949
Horeca

Buitengewone Varkens wordt ook gevonden door de Horeca, door koks die bewust bezig zijn met de afkomst van hun producten. Ze waarderen de pure smaak van ons vlees en het eerlijke verhaal achter onze manier van varkenshouden. Hieronder een selectie uit de locaties waar u terecht kunt voor heerlijk bereide producten van Buitengewone Varkens.
De Keuken van Hackfort – Vorden
Pakhuis De Zwijger – Amsterdam
Jongens van De Wit – Den Bosch
100 Watt Stadsbrouwerij – Eindhoven
Van Boxmeer Drankenhandel – St. Oedenrode
Restaurant Petit Heron – Utrecht
Restaurant Stroop – Amsterdam Noord Oogst
Lokaal Spaanders – Zonneplein Amsterdam Noord
Studio Waargenoegen – Amsterdam
Pina’s Grill – Amsterdam Noord
Café Keppler – Van der Pekplein Amsterdam Noord
De Tuinkeuken – Amsterdam Noord Oogst
Recepten
Onze crowdfunders en koks sturen ons regelmatige lekkere recepten met varkensvlees. Hieronder vind je een aantal recepten die makkelijk te bereiden zijn met onze vleespakketten.
Rillettes van Buitengewoon varkensvlees
Carlo Gloudemans – De Soete Moeder
Voorgerecht of op brood of bij de borrel, aantal personen afhankelijk van ieders trek.
Ingrediënten:
– 500 gr schouderkarbonade
– 200 gr reuzel of rugvet
– 200 ml water
– 3 blaadjes laurier (vers)
– 4 takjes tijm (vers)
– 4 tenen knoflook geplet
– 2 sjalotten gesnipperd
– Peper uit de molen
– Zeezout
– 4 blaadjes Salie
Bereiding:
Snijd de karbonades in stukken van ong. 3x3cm, doe het in een pan of ovenschaal met goed sluitende deksel ( evt. aluminiumfolie), met het water, de laurier, de tijm, de knoflook, sjalotten en flink peper en zout, dek het af en zet het in de oven op 140 graden voor ongeveer 4 uur, check tussendoor wel of er nog voldoende vocht in zit en schep voorzichtig om.
Als het gaar is (echt helemaal zacht) het vlees afgieten in zeef of vergiet en het nat opvangen. De reuzel smelten in een pannetje op laag vuur. Het vlees uit elkaar trekken in draadjes met twee vorken in kom of bekken. Dan helft van het braadvocht toevoegen en langzaam ook de helft van de gesmolten reuzel. De salie heel fijnsnijden en er door mengen. Op smaak brengen met peper en zout, alles in potjes of een schaal doen en rest van de reuzel erover gieten om het af te sluiten.
Mits in hygiënisch schone potten donker en koel bewaard tot wel 1 maand houdbaar. Duurzaam!
Serveren op toast of boerenbrood of wat jou lekker lijkt, smakelijk !