Nieuw! Lakenvelder rundvleespakketten

Regelmatig krijgen we de vraag of we ook duurzaam rundsvlees kunnen leveren. Toen Jelle Hidma van Jelle’s Koeien vroeg waarmee hij ons kon helpen in ruil voor het gebruik van onze jeep en aanhanger, zagen we meteen kansen. Jelle verplaatste met ons hokken en omheiningen en bezorgde vleespakketten. Ondertussen zagen wij hem zijn eigen Lakenvelderboerderij opbouwen in Twekkelo. Lakenvelders vormen een prachtig oud Hollands ras dat veel in natuurgebieden wordt ingezet.

De Lakenvelder is een rustig en vriendelijk dier dat een goede vleeskwaliteit levert zonder dat krachtvoer nodig is. De Lakenvelder is sterk en sober en kalft makkelijk. Afgelopen winter slachtte Jelle zijn eerste koeien, maar hij vond zelf zoveel klanten dat hij ons niet kon beleveren. Wel vertelde hij ons waar op te letten bij het selecteren van goede Lakenvelder boeren. We vonden die in Hans en Suzan Lamers. Zij zijn al langer bezig en konden direct leveren.

Hans en Suzan hebben zoogkoeien, wat betekent dat de kalveren zo lang mogelijk bij de moeder blijven. We werden zo gegrepen door dit mooie Hollandse ras, dat we zelf ook drie vaarzen kochten. Die zijn inmiddels drachtig en verwachten in de zomer een kalf. Met onze eigen koeien, die van Jelle en Lamers verwachten wij continu rundvleespakketten te kunnen leveren van de hoogste kwaliteit. We rijden toch rond met het varkensvlees, zodat het geen extra belasting is om deze pakketten ook bij u te brengen!

Bekijk snel de samenstelling op onze site www.http://devrepublicprojects.nl/development/varkens/bestellen.